Workshop op maat

In de afgelopen jaren heb ik vele groepen mogen begeleiden in het labyrint. Het labyrint schittert door haar eenvoud en kracht. Een vorm die al eeuwenlang dezelfde is en nog altijd haar werking heeft. Als je in een labyrint stapt, stap je in deze traditie. Het labyrint nodigt uit om van het hoofd naar het hart en verder het lijf in te zakken en geeft dan haar eigen antwoorden op jouw vragen. De basis van een labyrintloop is het drievoudige proces wat aangegaan wordt. Het naar binnen gaan (ontdekken), het in het midden zijn (ontvangen) en het weer teruglopen de wereld in (overwegen). Deze werking van het labyrint kan op heel diverse manieren ingezet worden.

Ik verzorg labyrintlopen op locatie voor een groep en maak een workshop op maat afhankelijk van de vraag en behoefte die je hebt. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een bepaald thema, het kan plaatsvinden op een bepaald markeringsmoment in het jaar of het kan met een team zijn tijdens een trainingsdag. Ik werk zowel met volwassenen als met kinderen.

Voorbeelden van labyrintlopen

Kennismaking met het labyrintlabyrintloop voor jong en oud tijdens zomerfestival van Möte, personeelsverening van Odin in kerk-Avezaath
Over je geloofsweg – labyrintloop met lichtjes voor de Oud Katholieke Parochie in Amersfoort
Uithouden in de het donker, lichtlabyrintloop in de adventtijd – labyrintloop voor de Fonteinkerk in Amersfoort
De reis naar binnen –  labyrintworkshops voor de kinderen van de Fonteinkerk in Amersfoort
Path of life – labyrintloop tijdens een vrouwen retraiteweek van Stille Wateren in Ibiza
Evaluatie cursusjaar Kunst & Kruiden- labyrintloop voor de Kraaybeekerhof opleidingn in Driebergen
Midzomer, midwinter, lente- en herfstequinoxen – labyrintlopen op de wisseling van de seizoenen voor Bron Q in Amersfoort
Eindejaarslabyrint – labyrintloop met lichtjes met terugblik en vooruitblik voor de Frans en Hilde Hof in Amersfoort
In de stilte – labyrintloop tijdens een stilteretraite voor praktijk In-zicht in Holten

Praktisch

Er is een ruimte nodig, binnen of buiten van minimaal 10×10 meter en een plek waar ik met de groep kan verzamelen en de labyrintloop kan voorbereiden. Er vindt altijd een introductie plaats zowel inhoudelijk over het labyrint als praktisch over het lopen zelf. De precieze invulling van dit onderdeel hangt af van de wensen die je hebt hierover. Daarna volgt een meer meditatieve voorbereiding op het labyrint en wordt er door de groep het labyrint meestal in stilte gelopen. Een deelronde, al dan niet geschreven is fijn en een goede afsluiting met elkaar.

Het proces met de groep duurt 2 uur. De prijs hangt af van de groepsgrootte, locatie en de wensen die er zijn over de precieze invulling.

Het labyrint kan ook in de avondschemering buiten gelopen worden met waxinelichtjes in potjes erin. Dit is altijd een bijzondere ervaring. De avondschemering, de lichtjes waartussen je loopt geven een magische sfeer en helpen ook om de buitenwereld even los te laten en naar binnen te gaan.

 

Wil je meer informatie over wat er met jouw groep mogelijk is? Neem dan contact op via 06-53527047 of via anita@dedriegratien.nl

Contactgegevens

Tel.: 06-53527047
Email: anita@dedriegratien.nl

Anita Groenendijk