over Anita

Als een rode draad in mijn leven loopt mijn belangstelling voor mensen en hun ontwikkeling. Dat begon na mijn VWO toen ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening studeerde aan de Ichthus hogeschool. En verdiepte zich in theoretische en organisatorische zin toen ik Management en Organisatie bij de faculteit Algemeen Sociale Wetenschappen studeerde aan de Universiteit Utrecht. Hoe ontwikkelen kinderen en volwassenen zich, of waarom juist niet en welke krachten komen daarbij kijken in organisaties? Dat waren de onderwerpen waarmee ik me bezig hield.

Tijdens mijn tijd bij Albert Heijn heb ik het vak van bedrijfsleider geleerd, het winkelspel, de omgang met klanten, in- en verkoop. Een hele leerzame tijd waarin ik veel mensenkennis heb opgedaan en lekker hard fysiek mocht werken. Maar dat ik naar wat meer diepgang zocht in mijn leven was een verlangen wat mij niet losliet. Bij Estafette Odin vond ik een werkgever die beide verenigde. Eerst als bedrijfsleider en later als winkelmanager verantwoordelijk voor de Estafette winkels, kon ik een bijdrage leveren aan biologische voeding voor alle klanten en mijn winkelervaring inzetten. Nog steeds vind ik de winkels een prachtplek, voor mij gebeurt het daar, daar waar klant en medewerkers elkaar ontmoeten, daar vindt de interactie plaats en worden goederen en ideologie overgedragen, daar is het dagelijks leven.

Mensen en hun bewustzijnsontwikkeling hebben nog altijd mijn interesse, mijzelf op verschillende manieren daarvoor inzetten is wat ik graag doe.

Toen ik net afgestudeerd was heb ik overwogen om organisatieadviseur te worden, maar ik vond dat ik het zelf eerst ervaren moest hebben voordat ik er anderen over kon adviseren. Ik ben nog steeds blij met dat besluit. Een moeilijk gesprek voeren, iemand ontslaan, lastige besluiten nemen, het hoort er allemaal bij. En als leidinggevende, hoe je leiderschapsstijl ook is, heb je uiteindelijk alleen jezelf als instrument. Een gesprek voer je niet met een bezem of een handterminal als hulpmiddel maar met alles wat je in je hebt. De tijd is rijp dat ik anderen daarin kan begeleiden en opleiden.

Door mijn studie Zingeving & Spiritualiteit aan de Hogeschool Geesteswetenschappen Utrecht komt er nog een dimensie bij, een spirituele. Bij de mensen aan wie ik leiding heb gegeven zag ik eigenlijk altijd vroeg of laat de vraag komen, waarom doe ik wat ik doe, waarvoor leef ik, wat is de zin van mijn bestaan? In deze tijd van bewustwording en individualisering is dit een vraag die ook bij veel jonge mensen al leeft. Een leuk huis, kinderen, een goed betaalde baan… en dan? Welke passie heb je nu eigenlijk echt? Zinnige en zinvolle gesprekken met mensen hierover hebben, doe ik graag.

Contactgegevens

Tel.: 06-53527047
Email: anita@dedriegratien.nl

Anita Groenendijk