over Anita

Als een rode draad in mijn leven loopt mijn belangstelling voor mensen en hun ontwikkeling. Dat begon na mijn VWO toen ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening studeerde aan de Ichthus Hogeschool. En verdiepte zich in theoretische en organisatorische zin toen ik Management en Organisatie bij de faculteit Algemeen Sociale Wetenschappen studeerde aan de Universiteit Utrecht. Hoe ontwikkelen kinderen en volwassenen zich, of waarom juist niet en welke krachten komen daarbij kijken in organisaties? Dat waren de onderwerpen waarmee ik me bezig hield.

Tijdens mijn tijd bij Albert Heijn heb ik het vak van bedrijfsleider geleerd, het winkelspel, de omgang met klanten, in- en verkoop. Een hele leerzame tijd waarin ik veel mensenkennis heb opgedaan en lekker hard fysiek mocht werken. Maar dat ik naar wat meer diepgang zocht in mijn leven was een verlangen wat mij niet losliet. Bij Estafette Odin vond ik een werkgever die beide verenigde. Eerst als bedrijfsleider en later was ik lange tijd als winkelmanager verantwoordelijk voor de 18 Estafette winkels. Zo kon ik een bijdrage leveren aan biologische voeding voor alle klanten en mijn leidinggevende en organisatorische capaciteiten inzetten. Door mijn studie Zingeving & Siritualiteit aan de Academie voor Geesteswetenschappen is er een andere dimensie bijgekomen, een spirituele. 

In het midden van het labyrint komen hemel en aarde samen, dat is de plek waar wij mens zijn.

Bij de mensen aan wie ik leiding heb gegeven zag ik eigenlijk altijd vroeg of laat de vraag komen, waarom doe ik wat ik doe, waarvoor leef ik, wat is de zin van mijn bestaan? In deze tijd van bewustwording en individualisering is dit een vraag die ook bij veel jonge mensen al leeft. Een leuk huis, kinderen, een goed betaalde baan… en dan? Welke passie heb je nu eigenlijk echt? Zinnige en zinvolle gesprekken had ik hier zowel zakelijke als privé al vaak.

Eind 2014 kwam ik in aanraking met het labyrint tijdens een heftige periode in mijn leven. In het labyrint voelde ik de ruimte om naar binnen te gaan, de bemoediging om mijn eigen pad te kiezen en naar naar mijn innerlijke stem te luisteren. Gaandeweg ben ik me steeds meer in het labyrint gaan verdiepen en  ben ik in 2015 met mijn eerste workshops begonnen geholpen door een andere ervaren labyrintwerkster. Sindsdien laat het labyrint mij niet meer los. Voor mij is het de plek waar hemel en aarde samenkomen, daar in het midden van het labyrint. Wij zijn geestelijke en aarde wezens en beide delen verdienen aandacht. Niet om buiten de maatschappij te staan, maar juist om in het leven deel te nemen, want hier hebben wij het te doen. Te midden van werk, kinderen, vrienden en wat er allemaal niet om ons heen gebeurd. 

Na elke labyrintloop ben ik weer geraakt door de ervaringen die worden opgedaan, de eigen wijsheid die wordt gevonden en ervaren. Een gevoel van gemeenschappelijkheid en tegelijkertijd individualiteit. Het labyrint heeft haar eigen energie en ik vind het een voorrecht om daarmee te mogen werken. 

Ik ben aangesloten bij het netwerk van labyrintwerkers in Nederland. En een  ‘Veriditas trained Facilitator’.

Contactgegevens

Tel.: 06-53527047
Email: anita@dedriegratien.nl

Anita Groenendijk