lopen

Met een groep samen een labyrint lopen betekent in de voorbereiding samen zijn en dan je eigen pad lopen in het geheel. Het werkt als een krachtige spiegel voor je levenspad of -proces en jouw unieke plek in de wereld.

In de afgelopen jaren heb ik vele groepen mogen begeleiden in het labyrint. Het labyrint schittert door haar eenvoud en kracht. Een vorm die al eeuwenlang hetzelfde is en nog altijd haar werking heeft. Als je in een labyrint stapt, stap je in deze traditie, in de energiestroom van alle labyrinten die er zijn en waren en in de energie van de groep die er op dat moment is.

Tijdens een labyrintloop vindt er altijd een proces plaats. Door het rustig lopen, de wendingen in het labyrint, in de beweging naar binnen en naar buiten werkt een labyrintloop altijd inzichtgevend. Er kan een bepaald thema centraal staan of een vraag die je meeneemt het labyrint in of misschien gewoon een zich openstellen voor wat er zich aandient. In de voorbereiding besteden we hier aandacht aan.

Ik verzorg labyrintlopen op locatie voor een groep, daarvoor heb ik een ruimte, liefst buiten, nodig van 10x10 meter en een plek waar ik met de groep kan verzamelen.  Ik geef uitleg over de spirituele betekenis van het labyrint en over de praktische zaken. Vervolgens gaan we ons innerlijk voorbereiden dmv van een meditatie en wordt het labyrint in stilte gelopen. Het gesprek achteraf is een net zo wezenlijk onderdeel omdat er dan ruimte is om de unieke ervaringen te delen en voor jezelf aantekeningen te maken.  Het proces met de groep duurt 1,5-2 uur. De prijs hangt af van de groepsgrootte, locatie en de wensen die er zijn over de precieze invulling.

Het labyrint kan ook in de avondschemering buiten gelopen worden met waxinelichtjes in potjes erin. Dit is altijd een bijzondere ervaring. De avondschemering, de lichtjes waartussen je loopt geven een magische sfeer en helpen ook om de buitenwereld even los te laten en naar binnen te gaan.

Kijk voor actuele labyrintlopen in de agenda

Contactgegevens

Tel.: 06-53527047
Email: anita@dedriegratien.nl

Anita Groenendijk