Coaching met het labyrint

Loop je rond met (spirituele) levensvragen waar je graag duidelijkheid in wilt hebben? Wil je graag je eigen pad volgen, maar kun je de juiste weg niet vinden? Wil je je meer verbinden met jezelf en de geestelijke wereld? Heb je behoefte aan een vorm van bezinning zonder dat je stil hoeft te zitten? Ben je bezig met een bewustwordingsproces en wil je de volgende stap zetten? Dan is coaching met het labyrint zeker wat voor jou en zal je verder helpen op je pad.

Het klassieke labyrint bestaat uit een kruisvorm in het midden waarvandaan alle ronde paden beginnen en eindigen. Als je een labyrint gaat tekenen begin je ook met de kruisvorm, de ordening, en dan vloeien de lijnen in bogen daaromheen uit,  het meer creative proces. In deze twee verschillende bewegingen van het labyrint zien we het mannelijke en het vrouwelijke in ons en in de wereld om ons heen. Beide zijn noodzakelijk en hun samenwerking geeft het beste resultaat.

Je kunt het het ordenen en het creatieve noemen of het hoofd en het hart of het rationele en het irrationele noemen. In het omgaan met processen in ons leven hebben we beiden nodig en ik wil daar een derde aan toevoegen, het labyrint zelf kun je zien als een ruimte, een plek. Daar waar er tijd is om het mannelijke en het vrouwelijke samen te laten komen. Er is ordening door het pad wat wordt gelopen en er is tijd om te bezinnen door het lopen van de omgangen. In het labyrint is ‘suddertijd’ zoals ik het noem, als in een ketel of grote pot. Het labyrint heeft haar eigen wijsheid en energie en met die energie gaan we werken.

Tijdens een coachsessie met het labyrint begeleid ik je en gaan we eerst met de mannelijke weg aan de slag, dan met de vrouwelijke en tenslotte laten we alles sudderen in het labyrint en het labyrint haar eigen antwoord aan je geven.

Hoe werkt het?

  • Eerst gaan we in gesprek, we verkennen op een rationele manier je vraag en je kunt wat over de omstandigheden vertellen. We verkennen mogelijke antwoorden en oplossingen.
  • Dan ‘proeven’ we aan de vraag en de mogelijke antwoorden, welke smaken naar meer en welke zijn zonder smaak en gooien we weg? Daarna kies je een creatieve verwerkingsvorm waarin je je eigen vingerlabyrint maakt om je zo te verbinden met de energie van het labyrint.
  • Na een voorbereidende meditatie stap je het labyrint in om je vraag te laten sudderen en ga je op weg naar het midden, naar het midden van jezelf. Daar is de plek om verder te voelen over wat nog broos is, wat in je hart nog duidelijker mag worden. Daar is het antwoord van jou en voor jou.
  • We sluiten af met een dankbaarheidsritueel.

Praktisch

Deze coaching met het labyrint vindt bij het buitenlabyrint in de Frans en Hilde Hof plaats (achter de St. Franciscus Xaverius, ‘t Zand 29, Amersfoort), bij slecht weer wordt voor de voorbereiding uitgeweken naar een binnenlocatie. Juist het werken in de natuur en met de natuur heeft een extra krachtige werking.

Tijdsduur: 1 tot 1,5 uur
Tarief: €55 incl. BTW, inclusief koffie/thee/materialen

Neem contact met me op voor meer informatie. Contact opnemen kan via  anita@dedriegratien.nl of bel me: 06-53527047

 

 

Contactgegevens

Tel.: 06-53527047
Email: anita@dedriegratien.nl

Anita Groenendijk