Bron & Buik

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 02/07/2019
19:30 - 22:00

Locatie
StilleWateren

Categorieën


Wil jij je sterker, gezonder en energieker voelen? Wil jij weten hoe je de bodem onder je lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid kunt leggen door je darmen van gezond eten te voorzien? In deze workshop vertellen we over de rol van gezonde darmen en wat je hier zelf aan kunt doen. Daarnaast leer je om zelf kefir te maken en ga je met een compleet startpakket naar huis.

Gezonde darmen zijn essentieel om je fit en energiek te voelen. We staan er vaak niet bij stil, maar in onze darmen leven miljoenen bacteriën die ons helpen onze voeding te verteren en daarmee ons gezond houden. Om deze bacteriën een handje te helpen kun je kiezen voor gezonde (biologische) voeding en probiotica gebruiken. Kefir is een voorbeeld van probiotica.

Kefir wordt ook wel de ‘champagne onder de melk’ genoemd, of de ‘drank van de 100-jarigen’. Misschien heb je wel eens gehoord van de Blue Zones. Dit zijn gebieden waar procentueel de meeste gezonde 100-jarigen ter wereld voorkomen. Van drie van de vijf Blue Zone-volkeren (de Hunza, de Bulgaren en de Georgiërs) is bekend dat zij dagelijks gefermenteerde zuivel gebruiken. Een andere variant van de Kefir is water-kefir. Deze wordt niet met melk maar met water gemaakt en is fris-zuur van smaak, met een licht bubbeltje. Heel feestelijk ?

De workshop start met waardevolle informatie over gezonde darmen, het proces van fermentatie en de Kefir-cultuur door Christianne de Kort (voedingsspecialist en opleider bij Natudis). Daarna proeven we een aantal gefermenteerde drankjes en gaan we met Anita onze eigen Kefir maken. Deze Kefir krijg je natuurlijk mee naar huis (want deze is pas na 2 dagen ‘klaar’) en kun je hiermee eindeloos zelf Kefir maken!

Praktische informatie
Datum: dinsdag 2 juli van 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: StilleWateren – Bloemendalsestraat 27 in Amersfoort
Aantal deelnemers: maximaal 10 deelnemers
Prijs: 39,50 euro, dit is inclusief:
* starterspakket Kefir maken (100 gr. verse Kefir-cultuur, 1 fles met beugelsluiting voor Kefir-drank, 1 weckpot voor Kefir-cultuur, 1 plastic pincet, 1 plastic zeef en een trechter. )
* handleiding
* de informatie over gezonde darmen