Aglaia, godin van de glans en pracht, de jongste van de drie. De Gratië van de stralende schoonheid. De schoonheid die iedere mens in zijn of haar eigen uniekheid heeft. In mijn workshops krijgen deelnemers vaak zicht op deze schoonheid.

Laten zien wie je bent, misschien wel in de eerste plaats aan jezelf, is voor veel mensen niet eenvoudig. We zijn gevormd door onze opvoeding, door ons werk of onze sociale omgeving. Sturende gedachtes over aan welk plaatje we zouden moeten voldoen kunnen ons afleiden van wie we zelf ten diepste zijn. Mij treft altijd weer de schoonheid van oude mensen die authentiek zijn, waarbij de eigenzinnigheid eraf spat en wijsheid uit de ogen straalt. Op zoek te gaan naar de zin van jouw leven, dat is waar ik mensen in begeleid door middel van diverse workshops.

Door terug te kijken op je leven, op de oude patronen, worden deze in het licht gezet en kan je daar afstand van nemen. Pas dan komt er ruimte voor jezelf, voor het nieuwe.

Iedere mens is uniek, wanneer dit uniek zijn in al haar volle pracht aan het licht komt, dan komt ook jouw stralende schoonheid aan het licht. Want wezens van licht en liefde zijn wij ten diepste.

  • workshop labyrintlopen
  • workshop Godinnen rond het vuur

Drie naakte zusters, ieder met hun eigen lichaamsvormen. De één blond, de ander donker of rood. Als door een cirkel verbonden, maar ook als drie individuen. Deze schildering van JB Regnault vind ik bijzonder mooi.  De nonchalante houdingen die ondanks de naaktheid een comfortabel bij elkaar zijn uitstralen, de opgestoken haren versierd met bloemen, de verbondenheid. Dat we zo thuis mogen zijn in onze eigen en elkaars schoonheid.