In het labyrint loop je de weg naar binnen. Het is een oeroud pad van bezinning, loslaten, ontvangen en weer verder gaan. Het is een weg naar jezelf. Want diep van binnen weet je het eigenlijk wel. Ga je mee?

In de afgelopen jaren heb ik vele groepen en individuen mogen begeleiden in het labyrint. Daarnaast verzorg ik lezingen en workshops over de magische werking van het labyrint. Het labyrint schittert door haar eenvoud en kracht. Een vorm die al eeuwenlang hetzelfde is en nog altijd haar werking heeft. Als je in een labyrint stapt, stap je in deze traditie, in de energiestroom van alle labyrinten die er zijn en waren.

Tijdens een labyrintloop vindt er altijd een proces plaats. Door het rustig lopen, de wendingen in het labyrint, in de beweging naar binnen en naar buiten werkt een labyrintloop altijd inzichtgevend. Er kan een bepaald thema centraal staan of een vraag die je meeneemt het labyrint in of misschien gewoon een zich openstellen voor wat er zich aandient. In de voorbereiding besteden we hier aandacht aan.

Ik verzorg labyrintlopen op locatie voor een groep, daarvoor heb ik een ruimte, liefst buiten, nodig van 10×10 meter en een plek waar ik met de groep kan verzamelen.  Ik geef uitleg over de spirituele betekenis van het labyrint en over de praktische zaken. Vervolgens gaan we ons innerlijk voorbereiden dmv van een meditatie en wordt het labyrint in stilte gelopen. Het gesprek achteraf is een net zo wezenlijk onderdeel omdat er dan ruimte is om de unieke ervaringen te delen en voor jezelf aantekeningen te maken.  Het proces met de groep duurt 1,5-2 uur. De prijs hangt af van de groepsgrootte, locatie en de wensen die er zijn over de precieze invulling.

Het labyrint kan ook in de avondschemering buiten gelopen worden met waxinelichtjes in potjes erin. Dit is altijd een bijzondere ervaring. De avondschemering, de lichtjes waartussen je loopt geven een magische sfeer en helpen ook om de buitenwereld even los te laten en naar binnen te gaan.

Ik verzorg begeleiding van  individuele labyrintlopen. Heb je een vraag die je graag in wilt brengen in het labyrint dan doe ik een voorbereiding met je, ik blijf bij het labyrint aanwezig als je loopt en we bespreken samen je ervaringen na. Er is alle ruimte voor jouw verhaal en jouw wensen. Op dit moment heb ik in de binnenstad van Amersfoort een eigen buitenlabyrint ter beschikking waar een individuele loop gedaan kan worden. Totale duur 1,5 uur, kosten €45

De werking van het labyrinten kan op vele manieren ingezet worden, tijdens veranderingsprocessen in je leven, als terugblik en vooruitblik bij belangrijke momenten, voor een huwelijk of scheidingsritueel. Maar ook voor teams in veranderingsprocessen, waar ik het zelf voor heb gebruikt toen ik leidinggevende was, of als evaluatiemiddel. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden.

Kijk voor actuele workshops, labyrintlopen in de agenda